Zimske počitnice so že dolgo za nami. A kot vsi vemo, se leto kaj hitro obrne okoli in prepričani smo, da boste veseli idej, kako družinsko preživeti naslednje. Ob kratkih dnevih in hladnejših temperaturah je treba namreč biti pri aktivnosti veliko bolj iznajdljiv, saj ne moremo do večernih urah uživati v čudoviti naravi, tako kot to lahko počnemo poleti.

Če ste mislili, da so zimske počitnice čas, ko ni druge kot ležati na kavču in buljiti v televizijo, boste morda ob prebiranju tega članka začeli razmišljati drugače.

Zimski športi so nepogrešljiv del zimskih počitnic. Veliko ljudi zimske športe povezuje neposredno s smučanjem in težko razmišljajo še o kakšnih drugih športih, vendar imamo za vas pripravljeno celo kopico športih aktivnosti, ki se jih lahko sami, v paru ali z otroci udeležite, da aktivno preživite zimske počitnice. Kaj pravite na sankanje? Morda ste od otroških let že pozabili na radosti sankanja, ko ste se s prijatelji s sanmi spuščali po zasneženem hribu vse do teme, ko vas je mama morala skorajda prignati domov. Kaj pa drsanje? Mnoga večja mesta v zimskem času odprejo svoja drsališča, kjer lahko uživate na pravem ali umetnem ledu. In ne skrbite, če nimate svojih drsalk. Vedno imate zraven tudi možnost izposoje njihovih drsalk, strošek pa je zanemarljivo majhen. Pri tem pa seveda ne pozabite na varnost! Priporočamo, da s seboj na drsanje vzamete čelado in smučarske hlače, saj so padci malodane neizogibni. Škoda bi bilo, da si že ob prvem padcu zmočite kolena in uničite preostanek dneva oz. večera.

zimske počitnice

Tudi kepanje je za nekatere zimski šport. Se še spomnite trdnjav, ki ste jih s prijatelji gradili po sosednjem travniku? Vsak se je trudi zgraditi čim višjo in čim bolj stabilno trdnjavo, saj je sledilo kepanje in ob šibko postavljeni trdnjavi smo bili lahko zelo hitro mokri.

Če ste vseeno prepričani, da niste narejeni za hladne zimske temperature, vam bo morda bolj všeč skok v toplejše kraje. Ob zgodnji rezervaciji lahko karte dobite po prav smešni ceni in si privoščite oddih v južnih krajih. Med Evropejci so najbolj priljubljene destinacije na Kapverskih otokih, v Phuketu, Maroku ali na Tenerifih. Tam si boste lahko nabrali novih moči in se naužili sončnega vremena, preden se vrnete v pusto in hladno evropsko zimo.

Seveda pa si lahko zimske počitnice vedno popestrite tudi z zanimivimi aktivnostmi v vašem domu. Naredite labirint iz barvnega selotejpa ali zgradite trdnjavo iz odej in blazin.

Pričarajte otrokom čarobne zimske počitnice, ki jih ne bodo nikoli pozabili.