Oprema za kampiranje je lahko na enem mestu. Ali veste točno, kaj vse rabite, ko greste kampirat? Kako sploh kampirate? Ali imate šotor in kolo, motor, avto, ali greste kampirat z velikim šotorom za več oseb, ali uporabljate kamp prikolico lai avtodom? Razlike so lahko zelo velike. Vendar se vsa ta oprema za v kamp dobi na tej povezavi, neglede na vrsto vašega kampiranja. Kakovostna oprema za kampiranje je vse od šotora, ležišč, spalnih vreč, razsvetljave, opreme za kuhanje do oblačil, pelerin in vseh koristnih dodatkov za spravljanje predmetov, varovanje pred vremenskimi vplivi pa še kaj bi se našlo.

oprema za kampiranje

Ko se išče oprema za kampiranje, morate točno  vedeti, kaj bi radi, da vam iskalnik da prave rezultate. Zato je super, da imate vse, kar potrebujete na enem mestu, če morda sploh ne veste, da nekaj koristnega za kampiranje obstaja. Če na primer šotorite, morate imeti dober šotor, ki zdrži sunke vetra in velik naliv vode, da ne premoči. Narejen mora biti iz enega kosa tako, da je dno dvignjeno in ne prepušča vode. Najbolje je, da ima spalnico posebej vpeto v šotor zaradi zračenja, toplote ponoči in zaradi tega, da bolj zadrži mrčes ter ostale živali, če se prikradejo v šotor, ko je odprt.

Oprema za kampiranje so tudi ležiščem ki so lahko ležake, bolj kakovostne in debele ali so napihljive blazine, ki so še boljše, ker je tako bolj toplo in ste odmaknjeni od vlažnih tal.  Ostala oprema za kampiranje pa so obvezno svetilke za pomoči, najbolje je, da se dajo napolniti preko sončnih celic. Potrebujete še kakovostna oblačila in obuvala za pohodništvo ter nepremočljiv nahrbtnik kot shrambo za vse, kar potrebujete. Dobro je še imeti plinski kuhalnik, ki je lahko majhen in prenosen ali večji, če imate s seboj avto ali prikolico. Hrano pa kupite tako, ki lahko stoji dlje časa in ni pokvarljiva na toploti.