Slovenci imamo eno največjih in najboljših podjetij v branži Kovinoplastike pri nas na gorenjskem, ki obstaja že vrsto let. Začelo se je že v bivši Jugoslaviji, ko je imelo to podjetje velike partnerje in naročnike, ki so jim dobavljali različne kovinske in plastične izdelke, jih montirali in popravljali. V Kovinoplastiki na Bledu so ponosni na to, da so še danes del te branže in ne samo to, ko se je južni trg zaprl, so se takoj usmerili na evropski trg ter uspeli.

Kovinoplastika Bled

 

Kovinoplastika Bled je zgledno podjetje, kako iz garažnega malega podjetja postati multinacionalka, ki je preživela že veliko sistemov in kriz do danes, ko izdelujejo veliko kovinskih in plastičnih izdelkov. Še posebej so ponosni na Rubikovo kocko. Izdelujejo vse vrste otroških igrač.

Recept, kako se obdržati na trgu je zelo preprost, pravijo v Kovinoplastiki Bled. Začeti je treba na lastnih nogah po svojih zmožnostih. To so oni storili nekaj desetletij pred tem v majhnem obratu na Bledu, s samo tremi stroji za brizganje plastike. S svojim prodornim nastopom in zelo kvalitetnimi izdelki so se takoj proslavili ter osvojili trg tako, da smo morali ves čas širiti proizvodnjo in število zaposlenih. Kmalu so se zaradi velike proizvodnje preselili v Lesce v industrijsko cono, kjer so še danes in so lastniki velikih proizvodnih hal.

Kovinoplastika Bled je na neki fazi razvoja prišla do tega, da so začeli orodja za lastno delo izdelovati kar sami, saj niso več mogli biti odvisni od ponudnikov in dobaviteljev, če so hoteli biti ažurni v dobavi produktov na trg. Tako so ustanovili lasten oddelek orodjarstva, postali samooskrbni in začeli storitve orodjarstva ter orodja ponujati tudi drugim podjetjem, s čimer so si razširili trg in tako še bolj zacveteli. Orodjarske storitve ter orodja ponujajo še danes.

Kovinoplastika Bled je dejansko zgleden in dober primer resnega ter uspešnega podjetja na slovenske v srcu Evrope.