Fizioterapija pomaga pri različnih boleznih kot so Parkinsonova bolezen, mišična distrofija, možganska kap, artritis, multipla skleroza, demenca in degenerativne spremembe. Zelo učinkovito se uproablja tudi pri vseh vrstah poškodb. Ta vrsta terapije je učinkovita kar v 97 %. Poteka tako, da se pacienta obišče na domu ali pa se lahko pacient prijavi za online terapijo, ki je novost v zadnjem času in izjemna rešitev za pomoč na daljavo. Vaje s fizioterapevtom se izplačajo, saj se telo prekrvavi, mišice delujejo in se jim vrne spomni, kako morajo delovati, zato se stanje vedno bolj izboljšuje. Fizioterapija vsekakor odlično deluje tudi pri različnih poškodbah, kjer pacient čuti posledice, bolečine ali ne more več uporabljati delov telesa tako, kot pred poškodbo.

fizioterapija

 

Fizioterapija izhaja iz zdravstva in se je razlila kot pomoč, dodatna terapija pri poškodbah ter boleznih, kjer usposobljen fizioterapevt pomaga telesu vrniti gibčnost in funkcionalnost. S fizioterapijo se lahko zdravi vse ljudi, ne glede na to, koliko so stari in v kakšnem stanju. Tako je možno fizioterapijo izvajati tako na dojenčku, kot na starostniku. Fizioterapija predvsem obravnava ljudi, ki so slabše pokretni ali pa imajo težave z ravnotežjem. Poznamo veliko vrst in metod fizioterapij, saj so se skozi čas razvile zaradi različnih potreb pacientov. Različne bolezni in okvare so tako zahtevale različne pristope in so se izkazale za najbolj učinkovite, zato so se obdržale.

Ena najsodobnejših metod fizioterapij sta fizioterapija na domu in online fizioterapija, ki sta bili razviti za potrebe vseh pacientov, ki ne morejo sami priti do fizioterapevta ali pa ne smejo zapustiti doma. Online fizioterapija pa je namenjena tistim, ki ne želijo ali ne smejo imeti stikov z drugimi ljudmi in da ne bi bili prikrajšani za zdravje, torej da se ne bi še bolj njihove bolezni razvile, imajo tako pacienti možnost vseeno dostopati do izkušenih in izurjenih fizioterapevtov kar s pomočjo sodobne tehnologije na daljavo.