Ljudje stremimo k popolnosti in v današnjih časih to najlažje dosežemo z estetskimi posegi. Take posege naj bi izvajal estetski kirurg, ki je specializiran na področju estetike. Ta vidi in oceni, kakšni posegi so najbolj primerni za vas in vam svetuje, da ne pretiravate z njimi. Estetski posegi so primerni tako za moške, kot za ženske, res pa je, da se za njih večinoma odločajo ženske.

Pri estetskih posegih gre največkrat za vbrizgavanje različnih polnil, kot je botoks, na različne predele obraza in je en izmed minimalno invazivnih postopkov, ki se uporablja za pomlajevanje in oblikovanje predelov obraza. Botoks je lahko vbrizga tudi v predele, kjer se prekomerno potimo in ustavi potenje. Estetski posegi so odlično nadomestilo za operacije, kjer so rezultati trajni, sam poseg pa ustvari večji napor za telo. Ker polnila niso trajna, saj zdržijo tudi do leta in pol, lahko v primeru, da nekomu rezultat ni všeč počaka, da se polnilo razgradi in ne nadaljuje več s posegi.

Estetski posegi

Za estetske posege se odločajo ženske od 20. leta starosti, pa seveda starejše, pri katerih se že vidijo sledi staranja. Čeprav bi nekdo rekel, da so ženske, ki so v dvajsetih letih, premlade za tovrstne posege, pa so v bistvu v teh letih posegi bolj kot ne preventivni. Če oseba poskrbi za gubo, ki se šele začenja delati, bo rabila veliko manj botoksa, kot nekdo, pri katerih so gube že zelo globoke. Pri globokih gubah tudi rezultati lahko niso popolni ali pa lahko izgleda nenaravno. Estetski posegi s polnili so zelo priljubljeni, saj tudi sam tretma ne traja dolgo, večinoma okrog pol ure.

Estetski posegi pa niso samo vbrizgavanje polnil, ampak tudi delo z ostalimi aparati, ki skrbijo za pomlajevanje obraza. Pri teh tretmajih so rezultati manjši kot pri polnilih, prav tako pa pomagajo pri vzdrževanju mladostnega videza.