Ste že obiskali otok Krk? Če vas otok Krk zanima podrobneje, kliknite na www.otok-krk.si in si preberite več. Če živite v Sloveniji, je zelo verjetno, da ste ga, saj je ta hrvaški otok zelo blizu, hkrati pa ravno prav daleč, da na njem pozabimo na vsakodnevne skrbi in se prepustimo šumenju morja, sproščenemu vzdušju ter prijaznim domačinom.

otok krk

Otok Krk je drugi največji in najsevernejši hrvaški otok, ki ga najdemo v Kvarnerskem zalivu. Nanj pridemo preko Krškega mostu, ki iz Kraljevice na celini pelje na otok. Most se je včasih imenoval tudi Titov most. Središče otoka je mesto Krk, sicer pa je na njem tudi mednarodno letališče, tako da bi lahko rekli, da je otok Krk precej razvito in dobro poseljeno območje, glede na to, da gre za otok. Ima tudi veliko gozdov, naravnih lepot, prijetnih plaž ter tudi hribov, zato gre za enega najbolj raznolikih hrvaških otokov, ki je tudi med Slovenci zelo priljubljen.

Primeren je tako za nekajdnevni oddih kot daljši dopust, saj nudi številne pohodniške poti in veliko možnosti za raziskovane, hkrati pa dovolj dejavnosti in zanimiv mestni utrip, tako da bo na Krku prav vsak našel nekaj zase. Zakaj ga imamo Slovenci tako radi? Tudi zato, ker je neverjetno blizu in z avtomobilom se tja res hitro pripelješ. Veliko Slovencev si je zato na Krku kupilo tudi zemljišče ali hišico, kjer preživljajo vroče poletne dni pa najbrž tudi kakšnega zimskega. Pozimi otok Krk sicer ni tako živahen kot preostali del leta, morda pa je prav zato tudi takrat zanimiv za obisk, ko tam ni gneče in množic turistov.

Obiščite otok Krk in videli boste, da vas bo prijetno presenetil, tako da se boste tja zagotovo še kdaj vrnili. Pa naj bo to dolg poletni oddih ali zgolj romantičen konec tedna v dvoje.