Se strinjate, da je korona virus letos kar precej uničil turistično sezono? Težko je ne opaziti, koliko posledic je prinesel ta neljubi virus, ki nam vsem dela sive lase že kar nekaj mesecev. Že ko smo mislili, da je vsega hudega konec, je ponovno izbruhnil in ponovno so se pričele težave in to ravno sredi glavne turistične sezone.

Ampak mi se ne damo! Vlada Republike Slovenije se je odločila, da bo vsem državljanom Republike Slovenije podelila turistične bone, ki jih bomo lahko izkoristili za počitnice v Sloveniji oz. bolje rečeno za najem turističnih kapacitet nekje na ozemlju Republike Slovenije. Več o bonih si lahko preberete TUKAJ.

apartmaji v sloveniji

Vsekakor se izplača najeti apartma ali hotel ali kakšno drugo turistično nastanitev, ki vam je na voljo v Sloveniji, kajti če boste vse skupaj dobro preračunali, se boste lahko na dopust odpravili z zelo malo ali celo nič dodatnimi stroški. Preberite si več o apartmajih v Sloveniji, kajti običajno so apartmaji tisti, ki so med ljudmi najbolj zanimivi, kajti apartmaji so tisti, ki omogočajo nekako najbolj udobno bivanje v kombinaciji z dovolj svobode. Če vas zanimajo apartmaji v Sloveniji bi vam toplo priporočali, da si apartma najamete čimprej, kajti povpraševanje po apartmajih je letos zares veliko in prav lahko se zgodi, da bodo dobre kapacitete zelo hitro zavzete.

Zakaj v tujini ni takega povpraševanja?

Se sprašujete, zakaj v tujini ni takega povpraševanja po apartmajih, kot je bilo v preteklih letih? Verjetno je temu tako zato, ker je država podelila bone, ki jih lahko izkoristimo samo v Sloveniji in je na ta način zadržala večino Slovencev doma. Je pa tudi res, da je “v zraku” kar precej strahu, kajti ljudje se kar ne želijo odpraviti v tujino, saj jih je strah, da bi zaradi tega morali v karanteno, prav tako se bojijo, da bodo v tujini hitreje dobili korona virus in podobno.

Situacija je v glavnem kar precej “smotana” in to je verjetno glavni razlog za to, da je v tujini precej manj turistov, kot jih je bilo pred leti. Verjamemo, da se bo naslednjo sezono situacija že kar precej popravila, toda nič seveda ne moremo napovedovati. Lahko samo upamo. Slovenija je seveda odličen kraj za preživljanje dopusta, saj imamo zelo veliko lepih krajev, ki si jih je vredno ogledati, prav tako pa imamo zelo veliko lepo urejenih apartmajev, ki samo čakajo, da jih najamejo turisti.

Kam v Sloveniji svetujemo, da se odpravite?

Zavedamo se, da ima prav vsak človek svoje lastne želje in potrebe. Težko je tako na splošno povedati, kje je najbolje preživeti dopust, kajti kar nekaj je lepih krajev v Sloveniji in vsekakor bo moral vsak izbrati sam, saj sam kar najbolje ve, kaj mu najbolj odgovarja. Lahko pa izpostavimo nekaj lokacij, ki so turistom na splošno najbolj zanimive in to so lokacije, ki se nahajajo na Gorenjskem, lokacije, ki se nahajajo na slovenski obali, ali lokacije, ki imajo v bližini toplice. Veliko je opcij med katerimi lahko izbirate, prav tako pa so tudi cene kar precej dostopne. No, sedaj, ko so prišli omenjeni turistični boni je verjetnost, da se bodo cene zvišale kar velika, saj bodo lastniki apartmajev poizkušali izkoristiti to priložnost, toda generalno gledano verjamemo, da se cene kaj dosti ne bodo spreminjale.