Danes je lep nasmeh pomemben za vsakega od nas. Hitro lahko o nekom nekaj poveš glede na njihovo ustno higieno in postavitev zob. Danes pa vsekakor velja, da je brezzobost nekaj zelo pogostega in seveda nadležnega. Pri tem pa nam zobni implantati omogočajo zelo učinkovito, enostavno in estetsko prijetno rešitev, za katero menimo, da mora vedeti vsak posameznik, ki se spopada z zobnimi težavami, kot je brezzobost.

Cena takega zdravljenja ni nizka, vendar se nam ta cena glede na učinkovitost te rešitve zdi popolnoma razumljiva in pravična. Zobni implantati so torej lahko precej drag poseg, vendar mi vam ga vseeno s toplim srcem priporočamo, saj je res nekaj izjemnega. To je kompleksen poseg na področju biologije celjenja organizma. Zobni implantati so na voljo pacientom tudi v tujini, saj so tam cenejši, vendar je časovno zelo zamudno zdravljenju aktivne paradontalne bolezni , ki se lahko razširi na periimplantatno tkivo, kar zmanjša uspeh implantoških zdravljenj in prinaša nepotrebno postoperativne morbiditete, dodatne stroške in nezaželena pričakovanja. Zobni implantati so pravzaprav neka oblika navojev, kateri je ključen za ohranitev kosti z vsadkom, ki pa omogoča stabilnost in estetiko. Ob nepravilnem narejenem posegu pa pride do mikroskopskih premikov, ki vodijo v razrahljanje protetičnega nosilca, ta pa je izvor bakterij. Povzroči se vnetje ob vsadku in posledično resorpcijo kosti ob njem.

zobni impantati

Zobni implantati so najboljši način za nadomestek vašega izgubljenega zoba. Najpomembnejši dejavnik tega posega pri odločanju je cena, kateremu kirurgu bomo zaupali in kateremu protetiku se bomo prepustili. Vedno je bolje plačati malo več kakor pa biti nezadovoljen z rezultati, ki jih bomo dobili. Zobje so samo eni in če z njimi ravnamo lepo ter za njih skrbimo tako kot treba ni potrebno nobenih posegov. Na koncu se vse splača kljub ceni in času, ki ga vložimo v določeno stvar.