Če želimo, da bodo naši zobje za vedno ostali lepi in zdravi moramo poskrbeti za našo ustno higieno in si umiti zobe vsaj dvakrat na dan ali pa po vsakem obroku, če imamo možnost. Lep nasmeh lahko ponudi veliko samozavesti in tudi drugi se vam bodo nasmehnili nazaj, saj bodo občudovali vaše lepe bele zobe. Nekaterim pa se zgodi, da jim odpadejo zobje ali pa pride do kakšne okužbe, ki privede do izpada zob. Takrat je pametna odločitev zobna protetika, kjer vam specialist zobne protetike vstavi neke vrste proteze, oziroma nadomestek izgubljenega zoba.

zobna protetika

Zobna protetika se deli na več vrst oziroma na tri vrste zobnih protez. Na voljo imamo torej zobni implantant ali zobni vsadek (ne potrebujejo opore sosednjih zob) in pa zobno protezo. Najboljša zobna protetika je zobni implantant/ vsadek, saj je kot navaden zob in zahteva enako nego kot ostali, imajo lep videz, so udobni, življenjska doba je dolga, enostavno prehranjevanje in dajo lep naraven izgled. Zobna proteza v drugem primeru pa ima krajšo življenjsko dobo, ampak funkcija je malce drugačna, ker naravne zobe nadomesti in vpliva na strukturo zob. Skrbeti treba za ustno higieno in protezo nositi do naslednjega obiska pri zobozdravniku.

Torej zobna protetika rešuje samozavest posameznikov in nepravilnost ustne higiene, kateri zaradi slabih zob ne morejo uživati v vsakdanjem življenju.  Če ne veste za kaj se odločiti, se lahko posvetujete z svojim zobozdravnikom ali pa specialistom, ki vam bo pri tem pomagal. Zdravstvena agencija Doktor1A, vam na njihovi spletni strani razloži vse kar morate vedeti glede na temo zobna protetika, če pa imate še kakšno vprašanje lahko izpolnite obrazec, ki vam  ga ponujajo. Če želite vam lahko poiščejo najboljše poceni ponudbe zobnih storitev v Sloveniji. Skrbite za svojo ustno higieno, da vam ne bo treba preveč hoditi okoli zobozdravnikov in skrbeti glede finančnih stroškov, saj znajo biti nekatere storitve precej drage.