Rokavice za motoriste so obvezen del motoristične opreme, če želite biti varni, dobro držati krmilo motorja in biti zaščiteni pred mrazom tako v lepih dneh kot v manj lepih, deževnih in hladnejših. Zato je zelo pomembno, da imate na motorju dobre rokavice za motoriste, ki so specialno narejene iz naravnih ni umetnih materialov tako, da ne drsijo, da ne prepuščajo vode in mraza ter vas ščitijo pred morebitnimi udarci grmovja. vej ali celo pri padcu, da vaše roke ostanejo nepoškodovane in niso odrgnjene.

dobre rokavice za motoriste

 

Rokavice za motoriste so narejene iz raztegljivih materialov, da se tesno prilegajo rokam in so v več velikostih. Imajo več barv ter dizajnov, so atraktivne in lepe na pogled. Vrhunska raztegljiva tkanina mora biti prisotna v rokavici, saj bo vožnja na ta način zelo udobna in varna neglede na vas stil vožnje. Na predelu dlani pa so vstavljeni kakovostni usnjeni vložki, ki naredijo rokavice še bolj trpežne ter ne povzročajo potenja.

Kakovostne rokavice za motoriste imajo še dodatne mehke blazinice na dlaneh, ki zagotovijo, da se močno ublažijo udarci v roke. Hkrati ne boste dobili žuljev od krmila. Zapiralni trak v zapestju je narejen iz zelo mehke gume, to pa zagotavlja tesnost, da voda in zrak ne prideta do kože in je zapestje hkrati zelo gibljivo ter neovirano.

Vrhunske rokavice za motoriste imajo tudi posebno zaščito za palca, ki sta zelo izpostavljena posebej. Na prstih pa imajo rokavice za motoriste silikonske dodatke, tako da je oprijem maksimalen, tako vam nikoli ne bo drselo, ko boste držali za krmilo. Nenazadnje so te rokavice zelo lahke in jih skoraj ne čutite, tako udobne so.

Naredili pa so jih tudi tako, da barve in potisk na rokavicah ne zbledi sčasoma, če se vozite po soncu, ampak rokavice ostanejo za vedno lepe in jih ni treba menjati. So za dolgi rok in cenovno izjemno ugodne.