Nekateri ljudje prisegajo zgolj na nove avtomobile, drugim je vseeno tretji kupijo samo rabljene avtomobile. Rabljeni avtomobili so cenovno zelo ugodni in lahko zelo naseljivi in se največkrat prodajajo iz različnih tehtnih razlogov, kot je na primer smrt lastnika, da se ga je lastnik naveličal ali da potrebuje večje ali manjše vozilo, ker se mu je življenjska situacija premenila. Odlične rabljene avtomobile Rovando Cars dobite na tej povezavi https://www.rovando-cars.si/. Vendar pozor, rabljen avto kupite samo pri preverjenem serviserju ali prodajalcu, ki garantira, da je vozilo res kakovostno in pregledano ter ima vso potrebno dokumentacijo. Če se na prodajo avtomobilov ne spoznate, ga res ne kupujte sami, ker se lahko opečete.

rabljeno vozilo

Dober serviser in pošten prodajalec bo dal garancijo na avtomobil. Pri njem boste lahko videli servisno knjižico in kolikokrat ter kako je bil avto vzdrževan. Ulični prodajalci velikokrat zavrtijo števec nazaj, tako da ne morete vedeti, koliko je avto že prevozil kilometrov. Najbolje ga je sicer kupiti od prvega lastnika, ker ga jer ves čas vozil na en način in tukaj običajno avto tudi vzdržujejo.

Nov avtomobil, če ga odpeljete iz trgovine, je že precej nižje cene takoj, ko trgovino zapusti in se smatra za rabljen avto. To je eden od najbolj tehtnih razlogov, zakaj ni modro kupovati čisto nov avto. Najbolj se splača kupovati avtomobile, ki so stari med dve in pet let, ker imajo največkrat še garancijo in zagotovo niso tako obrabljeni, kot starejši avtomobili. Pri tako starih avtih tudi veste, da še ne bo prišlo do prerjavenja pločevine ali drugih nevšečnosti, ki dosti stanejo, če jih popravite.

Cena avtomobila je odvisna od znamke, modela, kakovosti avta in seveda od stanja, v katerem trenutno je avto. Bolj, kot je ohranjen, višja je cena. Pri rabljenem avtu se cena dostikrat da še zbiti, če najdete še kakšne napake in če se ravno ne tepejo za ta avto, kar se lahko tudi zgodi. Nekateri avtomobili os zrelo cenjeni.