Paladij je plemenita kovina kot sta zlato in srebro, zanimiva za investitorje, je pa manj znana in je tudi obdavčena, zato je več zanimanja za zlato in srebro zaenkrat, kar pa se lahko tudi spremeni, je odvisno od politike držav. Vse o paladiju si preberite ne tej povezavi https://www.nalozbeno-zlato.com/paladij/. Zanimivo je to, da je unča zlata cenejša kot paladij enake teže, tako da je ta kovina prehitela  celo zlato po vrednosti, kar zna biti v prihodnje še zelo zanimivo, saj se ga precej uporablja v industriji in ga tudi primanjkuje, kot ostali oplemeniti kovini.

paladij

 

Paladij je bil odkrit precej kasneje kot zlato in za celih 200 let sploh niso uporabljali p o odkritju, šele nato se je industrija začela ukvarjati z njim, danes pa ga imamo skoraj povsod, v avtomobilski industriji, urah in drugih napravah, kjer nadomešča srebro ter truge kovine.

V paladij se lahko investira enko kot v zlato in srebro, izdelujejo investicijske palice majhnih tež do večjih tež, ki pa se ne splačajo kupovati, ker so predrage, saj unča paladija stane skoraj 60 tisoč Evrov, kar je več kot unča zlata. Najbolj priporočajo kupovati manjše palice oziroma ploščice, ki jih najhitreje lahko prodate. Medtem kot kovancev skoraj nihče ne izdeluje. Neke kovnice iz Kanade so jih izdelovale, vendar je do njih res težko priti.

Paladij se zagotovo splača, edina črna senca je davek, ki ga je treba pa to kovino plačati, zato največ ljudi raje investira v zlato in srebro, ki nimata davka, ni pa rečeno, da se ne bo to zgodilo, da bodo enkrat države tudi ukinile davek na to plemenito kovino. Ker ga je res malo in ker bo potem vlek naval na to kovino in povpraševanje, ki dviga ceno, bi znala cena paladija zelo zrasti.

Dejansko se splača vlagati tudi v to kovino, ki jo bo industrija vedno bolj potrebovala, saj je paladij del tehnološkega razvoja, ki je odvisen predvsem od Amerike, ki je vtem vodilna na svetu.