Dandanes je veliko raznoraznih čistilnih naprav. V redu je pa tudi poznati vse te vrste in pa še posebno moramo veliko vedeti o njih, da se lahko pravilno odločite. Male čistilne naprave so nekaj, kar si lahko vi naredite tudi v svojem domu. Te naprave so v bistvu narejene ravno za domačo uporabo. Na trgu lahko najdete veliko malih čistilnih naprav, med katerimi lahko izbirate. Morate pa poznati specifikacije, da boste vedeli katero izbrati. Seveda pa je glavna razlika, da se male čistilne naprave ločijo po sami ceni. Odvisno kaj nudijo, temu primerna je tudi potem cena same naprave. Čistilne naprave Gorec so res super in jih le kupite.

male čistilne naprave

Male čistilne naprave se najprej ločijo po samem ohišju. Tako lahko kupite takšne z betonskim ali pa potem plastičnim ohišjem. Glavna razlika med tema dvema je teža. Tukaj lahko zato plastično vgradite kamorkoli hočete, saj je to glavna prednost plastike, ki je lažja kot pa beton. Cena male čistilne naprave pa lahko doseže tudi 5000 evrov. Seveda se vam cena zdaj zdi velika, ampak vse to prinese kvaliteto in dobro čistilno napravo, ki bo delovala veliko let. To so pa cene malih čistilnih naprav v plastičnem ovoju. So pa potem cene za betonsko ohišje nekje enako.

Imajo pa tudi betonske male čistilne naprave nekaj prednosti pred plastičnimi. Njihovo ogrodje je veliko bolj odporno na kakšen pritisk. Prav tako pa jim mokrota ne bo prišla do živega, kar je tudi pomembno. Zdaj sem vam predstavila prednosti in slabosti obeh malih čistilnih naprav. Najboljše je pa vprašati tudi strokovnjake katero izbrati, ker oni bodo najbolj vedeli. Ti bodo povedali katero izbrati glede na to kaj jim boste povedali. Povejte jim kam bi radi malo čistilno napravo vgradili, da bodo vedeli vse informacije. Pazite tudi na ponudnika, kjer boste kupili svojo čistilno napravo, da ne izberete napačnega.