Vsak je najbolj srečen takrat, ko lahko ima svojo hišo. V svojem domu se počutiš nekako varnega in seveda udobno. Ampak res hiša je nekaj posebnega, saj imaš tudi svoje dvorišče, ki ga lahko opremiš po svojih željah. Opremljat svoj vrt ter celotno dvorišče je nekaj posebnega, ti da posebno energijo. Nekateri prepustijo urejanju okolice strokovnjakom, drugi raje lepo počasi urejajo sami. Pravi izziv je, ko se odločimo za urejanje kakšne škarpe ali kakšnega drugega zidu. To je lahko pravi izziv in tudi pravo doživetje. Navadno škarpe zidamo s lomljenimi zidaki in drugimi škarpniki. To so posebej zidaki namenjeni temu namenu. Izdelava podpornega zidu ni tako enostavna, kot se mogoče včasih komu zazdi.

lomljeni zidaki

Ko se kje vozite, sigurno opazujete okolico in včasih kje rečete oh kako lepo škarpo imajo. Zakaj pa je ne bi tudi vi imeli, saj malo volje in poguma in bo tudi pri vam. Lomljeni zidaki so primerni za te reči. Lomljeni zidaki niso samo za škarpe, lahko tudi ločijo steno med dvema parcelama. Povsod, kjer mislite postavit nek podporni zid se odločite za lomljene zidake. Poglejte malo po gradbenih trgovinah ali pa na spletno stran zgoraj kako izgledajo in zakaj so točno namenjeni.

Zakaj ne bi tudi vi vaše parcele ločili z enim kamnitim zidom. Ni nujno, da je ta zid visok, lahko je visok samo meter. Kako se lomljeni zidaki polagajo in kako mora vse skupaj potekati je lepo razloženo na sami spletni strani. Lahko vam pomagajo tudi strokovnjaki za to področje. Nič pa ne škodi, če se takega dela lotite tudi sami. Lahko zgoraj posadite kakšno zelenje, da vaš zid malo poživi. Uporabite malo domišljije, zamislite kje ste kaj videli in vse skupaj združite. Lomljeni zidaki so tisti, ki bodo naredili vaš zid oziroma škarpo še bolj popolno.