Če ste v službi v kakšni industriji, ste sigurno že opazili, da vam delo olajšajo kompresorji. Nekaj jih lahko najdete tudi na spletni strani www.pentiv.si/kompresorji/vijacni-kompresorji. Ampak to niso kompresorji za v garažo, ampak vijačni kompresorji, ki so večji, bolj zanesljivi ter z malim vložkom izboljšajo delo. V industriji se danes največkrat uporabljajo kompresorji, saj olajšajo delo, prihraniš čas ter so primerni za celo dnevno delovanje. Ker poznamo kar nekaj kompresorjev, niso vsi uporabni oziroma zmožni za industrije. Največkrat oziroma vedno se uporabljajo vijačni kompresorji, saj delujejo kot neka centralna enota.vijačni kompresorji

Kompresorji imajo dva vrteča polža, ki pa sta med sabo zamaknjena. Glavna sestavina vijačnih kompresorjev sta ženski in moški rotor, ker pa se vrtita ob delovanju, sta narejena tako da se vrtita v obratni smeri med sabo. Imate kar nekaj različnih tipov vijačnih kompresorjev, razlikujejo se pa po pomoči in po kvaliteti. Če rabite res kvaliteten vijačni kompresor se obrnite na Pentiv, kjer dobite vse za vašo industrijsko delavnico. Vijačni kompresorji so zelo dobra izbira za vašo delavnico, saj vam olajšajo delo.

Lahko nabavite oljni ali brez oljni vijačni kompresor, sami pa presodite kakšen je primeren za vas. Če se ne razumete najbolj, vprašajte strokovnjake, saj vam bodo z veseljem svetovali ter pomagali pri vaši izbiri. Pri izbiri se lahko hitro zmešamo, če ne vemo kaj potrebujemo. Kot prvo jih morate dobro poznati, če izbirate sami. Vijačni kompresorji so težka izbira pri nakupu, če se ne spoznamo na njih. So pa za to strokovnjaki, vi jim samo poveste kaj boste z njim počeli, kje ga boste uporabljali.

Za poganjanje velikih naprav po cel dan so zelo dobrodošli kompresorji. Stisnjen zrak, ki ga ima in odda vijačni kompresor vam bo zelo prišel prav ter vam olajšal dodatno delo. Ob nakupu ne gledajte na denar ampak na kvaliteto, saj je delovanje odvisno od kvalitete kompresorja.