Kratkovidnost je fizična napaka oči, ko mišice ne delajo tako, kot bi morale in se oko zoži ne nekem delu. Zato se splošči in se slika, ki bi morala padati na določen del očesnega ozadja spremeni tako, da pada na napačen del. Zato se vidi nejasno. Danes je odprava dioptrije kratkovidnosti lahka. To storite lahko na 3 načine. Najbolj preprost je s korekcijskimi lečami z očali, ki jih potem nosite stalno ali začasno po potrebi. Je najcenejši način. Naslednji način so korekcijske leče, ki jih vstavite v oko, kar ni prijetno za vse in je tudi dosti ljudi na njih alergičnih. Gre tudi za cenovno drag način odpravljanja slabovidnosti. Videz je sicer lepši a ne odtehta bolečin v očeh. Z obojimi lečami pa se človeku tudi ponoči v očeh blešči. Kratkovidnost pa se lahko odpravi tudi z operacijo.

kratkovidnost

Če opravite kratkovidnost s pomočjo operacije, gre za najdražji način, vendar tudi najbolj prijazen. Vaše oči spet dobijo svojo prvotno obliko in vidijo ostro. Niti en procent ni neuspelih operacij, tako da je laserska operacija hitra in precej zanesljiva metoda odprave kratkovidnosti. Je kar draga investicija, vendar se splača in pa tudi na obroke lahko dobite operacijo, kar je super.

Kratkovidnost bo z operacijo odpravljena, vendar ni to končna rešitev. V nekaj letih se vid običajno zopet pokvari, razen v tistih primerih, ko ljudje delajo vaje za oči. V teh primerih pa se vid obdrži dolgo v starost, kar pa je vredno take investicije. Večini ljudi kratkovidnost, to da ne vidijo na daljavo, povzroča veliko preglavic v vsakdanjem življenju, kot tudi v službi in v prometu. nošenje očal pomeni oviro, ne preveč oster vid, rosijo se ali zmrznejo, padejo na tla in podobno. Same težave. Enako je z lečami v očesih, kjer so druge težave, predvsem suhe oči, česar ni malo niti pri nošenju navadnih očal.