Nimate Facebook računa in ga želite imeti? Facebook račun ustvarimo tako, da sprva napišemo ime in priimek, nato nas vprašajo kdaj smo se rodili in nato vprašajo za e-mali kateri je pomemben za nas. Ko vpišete vse od naštetega morate napisati vaše geslo, ki ga želite imeti to je lahko vaše ime, ime vašega psa in ni pomembno kakšno geslo izberete mora biti samo težek in tak, ki si ga vi lahko za pomnite. Če ustvarite kakšen Facebook račun ponesreči ne skrbite saj je ga lahko vedno zbrišete. Ko pridete na prvo stran Facebooka vas vpraša če poznate kakšnega prijatelja, da ga lahko dodate in začnete klepetati.Facebook račun

Da ustvarite Facebook račun morate biti stari najmanj 16 let kar pa mogoče nekateri nimate še in zato dajete izmišljene podatke kar je čisto razumljivo. Zato, da uporabljate Facebook potrebujete Wi-Fi omrežje ali pa lahko gledate tudi na vaših Mobilnih podatkih. Če ustvarite Facebook račun morate biti pazljivi in varovati vaše podatke, da vam jih nekdo ne ukrade. Na Facebook morate biti tudi pozorni na to s kom se pogovarjate ali ima mogoče Ponarejanji profil (Fejk profil). Če osebe na Facebooku ne poznate v živo jim ni pametno dajati osebne podatke kajti lahko vas izsledijo kar pa sploh ni dobro.

Na Facebooku se je dobro pogovarjati z ljudmi, ki jih dejansko poznaš v pravem življenju. Na Facebooku si lahko pošiljate in shranjujete objave od drugih. Facebook ima tudi drugo svojo aplikacijo, ki se imenuje Messenger katera je bolj namenjena za klepetanje med vrstnikom. Če na Facebooku opazite kakšen Ponarejen profil ga lahko tudi prijavite in na ta način ga čez nekaj časa izbrišejo. Na Facebooku se veliko ljudi tudi radi pretvarjajo, da so nekdo drug kar pa lahko vi tudi prijavite in tako bojo odstranili njihov profil. Na Facebooku lahko tudi objavljate objave in se pridružujete raznih skupinam.