Oljčno olje

Ni slike
Ni slike

Ni slike
Ni slike

Ni slike
Ni slike

Ekstra deviško ekološko oljčno olje Montis – z geografskim poreklom slovenske Istre
Oljka je simbol; miru, rodnosti, večnosti... Olivno olje je tekoče zeleno-rumeno zlato,kar je zapisal že Homer. V slovenski Istri so oljke in olje pomenili: hrano, zdravilo, luč, plačilo, preživetje.

Da je pridelano, predelano, pripravljeno v Slovenski Istri. Posebnosti so pogojene s klimo, sortnimi nasadi, lego, takojšnjo predelavo, nadzorovano varstvo pred različnimi boleznimi, hladno stiskanje do 27°C, ekološka predelava, ročno obiranje plodov.

To ekstra deviško oljčno olje Montis je ekološko olje najvišje kakovosti, pridobljeno neposredno iz oljk Montis in zgolj z mehanskimi postopki. Vrednost kislinske stopnje mora biti pod 0,8%. 

Oljčno ali olivno olje Montis je osnova mediteranske prehrane, ki jo številni strokovnjaki za zdravje priporočajo za ohranjanje zdravja in podaljševanje mladosti. Oljčno olje Montis je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Uspešno se uporablja pri dietah diabetikov. Varovalni učinki so posledica visokih vsebnostih antioksidantov kot polifenolov, ki jih vsebujejo bio oljčna olja Montis in v uravnoteženi maščobno kislinski sestavi.

Številne raziskave dokazujejo, da oljčno olje Montis varuje pred: artitisom, rakom na dojki, koronarnimi boleznimi idr.

Oljčno olje Montis vsebuje številne sestavine: aldehidi, polifenoli, alkoholi, estri, ogljikohidrati, ketoni, furani in druge sestavine kot so hexenol, heptanol, tirosol in hidroksistirosol, ki nastane med zorenjem in staranjem  le v kvalitetnih in vrhunskih oljih.

Antioksidanti kot so flavonidni polifenoli in drugi preprečujejo okvare celic. 10 ml deviškega  olivnega olja vsebuje 5 mg antioksidantov. Vsebuje vitamine E, D, A in K, ki jih organizem ne tvori in so topni v olju, bogatem z esencialnimi maščobnimi kislinami. Največ je vitaminov kompleksa E, saj ga je v jedilni žlici kar 1,6 mg.