V tem hipu Demit fasadni sistemi veljajo za najbolj razširjeno vrsto sistemov fasad. Takšen sistem za fasade je ustrezen tako za novogradnje kot tudi za prenovo hiše oziroma katerega koli drugega objekta. Na splošno torej Demit fasadni sistem velja za izjemno vsestransko uporabnega in ne nazadnje še za cenovno dostopnega.

Ugodno razmerje med učinkovitostjo in ceno

Demit fasadni sistemi se torej ponašajo z vrsto prednostmi. Ena od ključnih je zagotovo tudi odlično razmerje med ceno in učinkovitostjo. Sicer pa imajo Demit fasadni sistemu vsa evropska tehnična soglasja ETA. S tem je tako potrjena primernost sistema za fasade, obenem je zagotovljena še stalen nadzor proizvodnje.

Z izbiri Demit fasadnega sistema bo vaš dom ali katera koli druga vrsta objekta odlično zaščitena pred dežjem, snegom, mrazom, vetrom in ne nazadnje tudi pred vročino. Demit fasadni sistemi so izjemno obstojni in ob ustreznem vzdrževanju odlično služijo tudi več kot tri desetletja.

fasade

Sestava Demit fasadnega sistema

Demit fasadni sistemi so sestavljeni iz šestih delov. Prvi sloj vključuje toplotno izolacijske plošče. Te so prilepljene na zid s prav posebnimi kakovostnimi lepili. Možni so še drugi načini pritrjevanja na zid. Drugi sloj predstavlja dvoslojni premaz, ki je izdelan iz visokokakovostne malte z vgrajeno armirno mrežico. Ta učinkovito preprečuje odpadanje ter pokanje fasade.

Na koncu je potrebno nanesti še prednamaz ter zaključni omet dekorativne narave. Ta je lahko najrazličnejših barv oziroma odtenkov. Izbirate lahko tudi med različnimi grobostmi. Barve na coklu so odporne na umazanijo in na pršenje vode. Cokel prav tako lahko obložite s keramiko, kamnom ali z drugimi vrstami plošč.