Čedalje več časa preživimo za računalnikom, kar pa slabo vpliva na naše oči, in velikokrat se zgodi, da se nam vid zelo poslabša zato moramo obiskati okulista ter narediti test vida, da nam preverijo če mogoče potrebujemo očala z dioptrijo. Seveda pa test vida ni le za ljudi, ki še nimajo očal ampak je tudi za ljudi, ki imajo očala ali leče pa mislijo, da se jim je dioptrija povečala ali pomanjšala. Seveda pa imamo tudi obvezen  test vida na vsake 2 leti oziroma na koliko časa se dogovorimo z Okulistom.

Največja napaka, ki jo ljudje počnemo, je da nočemo iti na test vida saj nas je mogoče “strah”, da bi morali nositi očala, ki nam pa niso všeč ali pa leče, ki se nam zdijo ne udobne ampak nič od tega ne drži saj imamo ogromno izbiro očal, različnih okvirjev, znamk, barv. Če pa želimo pa lahko tudi leče prilagodimo našim željam, vendar to ni najbolj popularno saj tisti, ki nosijo leče navadno ne  želijo, da ljudje vejo, da jih imajo. Zato se testa ni potrebno bati saj boste zaradi njega mogoče prav vi mnogo bolje živeli. Strokovnjaki so razvili tudi sončna očala z dioptrijo, očala proti modri svetlobi ter tudi očala, katera naredijo, da človek, ki je barvno slep vidi tako kot svet vidimo mi. To pa je bil najverjetneje eden največjih dosežkov na področju Okulistike. Seveda pa nekateri želijo nositi samo očala brez vsega, saj jim je to všeč ter jih uporabljajo samo, kot modni dodatek in se zaradi njihovega neprenehnega spreminjanja ter prilagajanja trenutnim trendom uporabljajo čedalje več. Prav zaradi tega pa dioptrija ni nič strašnega saj vam lahko tudi pomaga do boljšega izgleda ter posledično tudi dvigne vašo samozavest.

Na zelo kakovosten ter poceni test vida se lahko naročite v podjetju MEA MEA d.o.o, ki se nahaja za gospodarskim razstaviščem v Ljubljani.