Vsak sodoben TV ima daljinski upravljalnik, narejeni so za upravljanje televizorja iz krajše razdalje (nekaj metrov) tako lahko upravljamo TV iz sedežne in nam ni potrebno ustajati vsakič ko želimo zamenjati program. Vse tri vrte upravljalnikov lahko najdemo na spletni strani www.rtv-servis.si/daljinski-upravljalnik/. Upravljalnik se nam lahko po nekaj letih pokvari, razlogov je zelo veliko, nekatere težave lahko rešimo s preprostim servisom, druge pa ne moramo rešiti zato potrebujemo nov upravljalnik. Star daljinski upravljalnik lahko nadomestimo z originalnim upravljalnikom, nadomestnim upravljalnikom ali pa z univerzalnim upravljalnikom.

Razlike med originalnim, nadomestnim in univerzalnim upravljalnikom so lohko kar velike. Originalni daljinski upravljalnik je popolnoma enak temu ki ste ga ime do sedaj, ima enako oznako kar pomeni da je namenjen točno temu modelu televizorja in ima vse funkcije, gumbe ter enako obliko kot prvi upravljalnik. Nadomestni upravljalnik ima vse funkcije prav tako kot originalni razlika pa je lahko v obliki ter razporeditvi tipk, nadomestni daljinec je potrebno sprogramirati za vaš model TV-ja, to ponavadi naredi prodajalec daljincev z njegovim računalnikom. Še zadnji je univerzalni upravljlnik, ta je drugačen od originalnega in pogosto ne nudi vseh funkcij saj nima pravih tipk, to je velika slabost za univerzalne upravljalnike.

daljinski upravljalnik

Cenovno so univerzalni upravljalniki najboljši, ampak imajo mnoge pomankljivosti, te pomankljivosti pa mu zelo zmanjšajo vrednost. Druga najcenejša možnost je nadomestni daljinski upravljalnik, ta je dražji od univerzalnega ampak ga vse funkcije naredijo vrednega tega denarja. Najdražji je originalni upravljalnik, poleg cene pa je morda celo potrebno čakati nekaj dni za naročilo, če želite odličen upravljalnik premislite o nakupu originala.

Če imate pokvarjen daljinski upravljalnik vam predlagam da si pogledate ponudbo na zgornji povezavi, tam ponujajo kvalitetne upravljalnike različnih proizvajalcev, in lahko naročite originalni, nadomestni ali pa univerzalni upravljalnik po zelo nizki ceni.