Bambus prinaša v hišo in v pisarno obilje ter srečo, zato so ga poimenovali rastlina sreče in obilja. Ker hitro raste, naj  bi ta avstralska rastlina simbolizirala zelo hitro rast in napredek na vseh področjih življenja, še posebej pa na financah, česar si seveda vsak želi. Pred nekaj leti je tudi pri nas postal bambus rastlina sreče, s katero obdarimo lahko bližnje ali poslovne partnerje in hkrati s tem sporočamo, da jim želimo sreče in obilja. Ta rastlina bo potem lastniku prinašala vse to, kar se zna uresničiti, zato je ta rastlina tudi tako cenjena.

avstralska rastlina

Srečni bambus se lahko dobi v več oblikah, največkrat raste iz lončka, v katerem je zanj primerna zemlja in je lepo oblikovan. Ta rastlina je namreč med rastjo mehka in se lahko oblikuje kakorkoli da si želimo po kalupu, ki se ga kasneje odstrani in rastlina ostane v ter skulpturi, kar je zelo zanimivo za okras. Raste pa tudi samo v vodi, res ni zahteven, dejansko potrebuje dosti vlage in že raste v višave.

Iz njega izdelujejo marsikaj, od pohištva do hiš in ograj, ker ko je odrasel in velik ter se posuši, je zelo trden les in se ne zlomi kar tako, hkrati je zelo prožen. njegove vršičke pa rad je ljubek medvedek Pandam, ki je precej redek, te  vršičke pa lahko najdete tudi v kozarcih vložene v trgovinah in jih jeste, ker so zelo zdravi in polni vlaken, zato je bambus dejansko tako trden.

Da vam bo bambus naredil veliko  veselja in sreče v življenju, ni dvoma, zato si ga nabavite za v vsako sobo in ga kupite tudi svojim bližnjim ter poslovnim partnerjem, in vam bodo hvaležni. Pa še zelo lep okras bodo dobili, ki je živ in uporaben ter povzroča dosti veselja in sprostitve, ko ga opazujemo. Ko boste naslednjič razmišljali o okrasni rastlini veste, katero morate vzeti.